O czym pamiętać wybierając menu na imprezę?

Są dwa typy ludzi – pierwsi skrupulatnie myślą nad podjęciem każdej ważnej decyzji np. takiej o organizacji przyjęcia, a drudzy działają spontanicznie zapraszając wszystkich znajomych na kolejną imprezę do siebie. I jednych i drugich łączy jednak jedno – imprezę trzeba zorganizować, a kulminacyjnym punktem jest przygotowanie menu. Warto postawić na catering, który pozwoli oszczędzić cenny czas. Komponując zestaw potraw należy kierować się trzema żelaznymi zasadami – wziąć pod uwagę liczbę zaproszonych gości, preferencje smakowe przyjaciół i budżet jaki chcemy przeznaczyć na organizację imprezy.

Skomponuj menu pod liczbę gości

To jakie potrawy chcemy podać naszym gościom w dużej mierze zależy od tego ile osób planujemy przyjąć. Jeśli będzie to obiad dla rodziny należy postawić na klasyczne dania, a więc przystawkę, zupę, danie główne i deser – taki zestaw z pewnością sprawi, że goście będą zadowoleni i najedzeni. Warto zadbać, by potrawy były podawane w odpowiednim odstępie czasu i by przede wszystkim zachowały idealną temperaturę – nie chcesz przecież, by ryba z dania głównego była zimna, a mrożony jogurt serwowany na deser zupełnie się rozpuścił. Inną kwestią jest catering na imprezę dla kilkunastu lub kilkudziesięciu osób, bo pozwala na znaczne urozmaicenie menu. Zapewne nie zdecydujesz się na wykwintny obiad czy wystawną kolację, a postawisz na proste rozwiązanie, które goście znają i lubią. Możesz zdecydować się na rozwiązanie koktajlowe, bo na suto zastawionym stole każdy znajdzie coś dla siebie i z pewnością nie wyjdzie z imprezy głodny. Jeśli jednak chcesz zorganizować typową imprezę Twój catering na event powinien być dostosowany także pod podawane na przyjęciu trunki – inne potrawy pasują do wódki, jeszcze inne do piwa, wina i drinków.

Zadbaj o gusta smakowe wszystkich gości

To najtrudniejsze zadanie do wykonania, bo ciężko jest przygotować menu, które będzie odpowiadało wszystkim. Są co prawda potrawy, które uwielbiają wszyscy jak np. rosół czy schabowy, ale nie zawsze pasują do charakteru imprezy. Nie stawiaj na zbyt skomplikowane dania i nie idź w jednym kierunku. Jeśli postawić na kuchnię meksykańską, orientalną czy włoską istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że ktoś z gości nie spróbuje nawet jednej potrawy – może jest uczulony na ostre przyprawy, może zwyczajnie ich nie lubi. Jeśli nie znasz aż tak dokładnie preferencji smakowych gości nie komplikuj sobie dodatkowo zadania i zamów catering na przyjęcie. Korzystając z usług profesjonalistów możesz mieć pewność, że potrawy będą idealnie doprawione i podane gościom w odpowiedniej temperaturze. Jeśli zamieszkujesz stolicę z pomocą przychodzi firma cateringowa z Warszawy – Gold Catering&Event, która przygotuje dania spełniające oczekiwania Twoje i Twoich znajomych http://gold-catering.pl/dostawa/.

Zrób wielkie przyjęcie za niewielkie pieniądze

Catering to przede wszystkim oszczędność – czasu, pieniędzy i zdrowia. Nie musisz się obawiać, że potrawy będą nafaszerowane chemią – firmy cateringowe wiedzą, że styl „eko” jest w modzie i stawiają na zdrowy catering, zwiększając tym samym grono zadowolonych klientów. Na stronie hhttp://gold-catering.pl/ znajdziesz catering na każdą okazję – taki  na kameralne przyjęcie, jak również elegancji bankiet i co równie ważne, dostosowany do budżetu, który zamierzasz przeznaczyć na swoją imprezę. Niezależnie czy jest to 100, 200 czy 500 złotych możesz mieć wystawne przyjęcie, o którym długo z sentymentem będą rozmawiali goście.