Finger food – catering koktajlowy, który urzeknie każdego!

Oto hit przyjęć firmowych. Dania “na jeden kęs” to rozwiązanie, dzięki któremu goście się najedzą oraz docenią kreatywne potrawy. To także pcja idealna na przyjęcia koktajlowe ze względu na to, że są to dania, które wygodnie jemy palcami. Przedstawiamy idealne przekąski na każde standing party, czyli finger food!

Posiłek i ozdoba w jednym

Przykładowe finger food to różnego rodzaju babeczki, malutkie pierożki, kanapki czy koreczki, słowem – wszystko, co możemy jeść palcami. Profesjonalna firma cateringowa zadba o to, aby w elegancki sposób wyłożyć smakołyki. Mały rozmiar dań umożliwia na układanie ich w najróżniejsze kombinacje. W ten sposób stół staje się atrakcją samą w sobie. Decydując się na tę opcję, wybieramy idealny przekąski na standing party: każdy gość na stole z pewnością znajdzie coś dla siebie, a koreczki nie będą przeszkadzały w cieszeniu się imprezą. Konsultując się z firmą zapewniającą catering mamy możliwość wyboru dominujących smaków i składników, dzięki czemu najedzą się zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy słodkości. Ze względu na prostotę dań łatwo zmienić w nich pojedyncze składniki, aby uzyskać satysfakcjonującą kombinację. Z pomocą profesjonalistów nawet proste kanapki mogą okazać się ciekawym elementem wystroju, jeśli zostaną ozdobione z pomysłem. Dekoracyjnym hitem są jednak słodkości: uwagę przyciągają szczególnie amerykańskie cupcakes, czyli babeczki z kolorowymi kremami zdobione różnymi posypkami albo owocami. Zamawiając efektowny catering, warto się upewnić, że wszelkie ozdoby na potrawach będą jadalne. Propozycje dań typu finger food można znaleźć na stronie http://gold-catering.pl/catering-koktailowy-finger-food/.

Przykładowe przekąski

Układając menu na imprezę firmową, warto uwzględnić miejsce, w którym goście będą jedli. Jeżeli planujemy typowe coctail party, wybierzmy jak najwygodniejsze posiłki. Opcji jest mnóstwo! Do wyboru mamy: pierożki z dowolnym nadzieniem, miniaturowe kanapki, słodkie lub słone tartinki, pokrojone owoce i warzywa, kulki serowe, paluszki z ciasta, nadziewane ciasto francuskie, roladki warzywne, włoskie crostini, grzanki… i wiele, wiele więcej. Ograniczeniem jest wyłącznie kreatywność. Dobry catering dla firm pomoże ułożyć menu tak, aby wszyscy byli najedzeni i zadowoleni. Warto zadbać o różnorodność przekąsek, tak, aby mogły po nie sięgnąć również osoby unikające słodyczy albo niejedzące mięsa. Dobrym pomysłem jest podanie kilku wersji tego samego dania, na przykład kanapek w opcji mięsnej i bezmięsnej albo pierogów z różnego rodzaju farszem. Dużą popularnością na każdym przyjęciu cieszą się zwykle również słone przysmaki – do popularnych krakersów albo paluszków można dodać bardziej wyszukane crostini albo paluszki z ciasta francuskiego.

Jak zorganizować elegancki i obfity bufet?

Zadanie organizacji stołu i przekąsek warto zlecić specjalistom z doświadczeniem. Z odpowiednim wyprzedzeniem przyjrzyjmy się firmom obecnym na rynku i sprawdźmy, która oferuje catering koktajlowy. Odpowiedni catering może okazać się kluczem do zadowolenia gości. W wyborze pomocne może być zapoznanie się nie tylko z cennikiem, ale także opiniami poprzednich klientów. Warto sprawdzić też specjalizację firmy oraz zapytać o możliwość modyfikowania menu. Odpowiednia firma dostosuje się do podanych sugestii, jednocześnie doradzając sprawdzone rozwiązania oraz efektowne sposoby podania.

 

O odpowiedni catering koktajlowy zadba  firma cateringowa z Warszawy Gold Catering&Events: http://gold-catering.pl/.