Finger food catering koktajlowy

Catering koktajlowy serwowany przez naszą firmę urzeknie każdego, kto oprócz najlepszej jakości zaserwowanych dań oczekuje ich niepowtarzalnego i dopracowanego wyglądu. Przekąski w typie finger food to najczęściej małe przystawki, które idealnie nadają się do zjedzenia na zimno, a także bez użycia jakichkolwiek sztućców czy talerzyków. Idealnie więc sprawdzą się na tzw. standing party, gdy nie możemy zaserwować gościom zbyt wiele miejsca, a i powierzchnia biesiadnego stołu jest znacząco ograniczona.

Finger Food – catering w Warszawie

Mianem finger food określane są przekąski, na tzw „jeden kęs”. Dlatego też zyskują na popularności ze względu na swoje uniwersalne wykorzystanie, które wkomponuje się doskonale w charakter imprez koktajlowych, urodzinowych, firmowych oraz różnego rodzaju bankietów.

Przekąski w typie finger food nie tylko sprawdzą się, jako zaskakujące dania o niebanalnym wyglądzie, ale także skutecznie przyciągną wzrok zaproszonych gości. Charakteryzuje je ciekawa forma podania, gdyż z małych kanapeczek bądź babeczek i innych elementów można stworzyć naprawdę ciekawe konstrukcje, które efektownie przyozdobią nasz stół. Zachęcamy więc do zapoznania się z ofertą Finger Food Catering – Warszawa oraz okolice obsługiwane są w bardzo krótkim czasie.

Dlaczego akurat finger-food?

  • w ramach finger food mieszczą się takie potrawy jak kanapki, koreczki, przekąski, miniaturowe pierogi i warzywa przeplatane z różnymi dodatkami nakłuwane na wykałaczki,
  • finger food to dania, które mogą występować w różnych smakach, w tym także na słodko,
  • oprócz wyjątkowego smaku mogą również posłużyć za ozdobę stołu,
  • do ich spożycia nie są wymagane jakiekolwiek akcesoria,
  • istnieje ogromna możliwość konfiguracji ich smaków, która może być zmieniana nawet przez jeden najmniejszy detal,
  • przygotowujemy je tylko z najświeższych i wysokiej jakości składników,
  • w każdy pojedynczy produkt wkładamy dużo pracy i wysiłku, aby efekt końcowy wywarł na gościach pozytywne wrażenie,
  • doskonale sprawdzają się w przypadku ugoszczenia spóźnialskich, których ominęła główna część przyjęcia i tym samym serwowanie dań głównych.